Case study

Complexe financiële, risico- en regelgevingsrapportage binnen één vereenvoudigd ontwerpsysteem.

Klant

Over het project

Creatieve sessie

UX/UI Ontwerp

De klant

RegBird is een gespecialiseerde partner voor de financiële sector op het gebied van Finance, Risk & Regulatory Reporting, Data Management en Data Analytics.

RegBird Consultants hebben uitgebalanceerde kennis tussen het IT, Finance, Risk & Regulatory Reporting domein. Zij hebben aantoonbare ervaring met het implementeren van Regulatory applicaties (RegTech), Regulatory Compliance en met Data Management processen. Mede doordat zij details kunnen plaatsen in het grotere geheel, zijn zij in staat het verschil te maken in het project.

De briefing: Compendium X

RegBird heeft eerder een kennisomgeving ontwikkeld onder de naam ‘Compendium X’.

In deze omgeving zijn tal van wetten en regels over financiële producten opgenomen. Het hakt juridische teksten met Artificial Intelligence in kleine stukjes, die ze indexeren om het makkelijk doorzoekbaar te maken.

RegBird benaderde Ngrane om hen te helpen hun nieuwe branding te definiëren en complexe documentatie te vereenvoudigen met User Experience Design.

Complexe informatie omzetten in gemakkelijk toegankelijke inhoud binnen drie dagen

De uitdaging was om de gebruikersinterface voor deze technische oplossing te ontwikkelen. De duizenden knipsels moeten worden uitgekamd, maar het moet een snelle oplossing blijven voor de klant.

Dag #1

Begrijpen

Dag één stond in het teken van het begrijpen en ontrafelen van de complexiteit van de materie. Om het concept, de doelgroep en de inhoud te leren kennen.

Dag #2

Idee

Op dag twee was het tijd voor ideevorming. De eerste schetsen van een prototype werden gemaakt en bekritiseerd. Aan het eind van de dag werd het beste idee gekozen.

Dag #3

Prototype

De eerste versie van het werkende prototype werd na een korte pauze op dag drie gepresenteerd. RegBird gaf gegronde feedback, die in het eindproduct werd verwerkt.

Prototype

Definitief ontwerp

Een toepassing die zowel
functioneel als gebruiksvriendelijk is

Na wat feedback werd een volledig functioneel en klikbaar prototype opgeleverd.

Het biedt ondersteuning voor grafisch ontwerp en zal de ontwikkelaars begeleiden in hun proces. RegBird zal de markt veroveren met hun revolutionaire idee om de wereld van finance te vereenvoudigen.

Ik hou van de eenvoud van de service en de snelle klantenservice. We kunnen ons niet meer voorstellen zonder dit design te werken.

– Jan Willen Bouma
Partner & Consultant

Maak kennis met het team

Find the right expert for your project within our community of creators.
If it's digital, we do it.

Want to know more about the Creative Sessions?

Our colleague David can answer your questions related to creative sessions.

Next case

A design that matches the social ambitions of DeWerkgever

Learn more